Parlem de...

...Parlem de...Es tracta d’un espai on es recullen petits articles entre 500 i 1000 paraules aproximadament i que abordin els temes d’interès general des d’ una perspectiva psicoanalítica i/o també temes propis de la psicoanàlisi.

En aquest espai es pot dirigir qualsevol professional de l’àmbit “psi” que estigui interessat en que es publiqui el seu escrit , sempre que el text s’adapti a les condicions d’extensió , no sigui ofensiu i s’ajusti a la ètica i al codi deontològic professional. (1)

Haureu d’adreçar-vos a la nostra direcció de correu electrònic:

kairos [at] clinicapsicoanalitica [dot] com

És el nostre propòsit fundacional es col·laborar per una divulgació de la psicoanàlisi, ja que considerem que existeix un buit històric de la nostra presència als debats públics (medis de comunicació etc.) en temàtiques socialment preocupants o en assumptes que requereixin l’ opinió de diversos especialistes. Quasi mai hi ha la presència d’un analista. La psicoanàlisi té molt a dir , i el que pot dir pot ser molt enriquidor , sobre temes com les famílies monoparentals, la homosexualitat, el TDH, la fibromialgia, la fatiga crònica , la anorèxia i una llarga sèrie de etcèteres.

Quasi sempre publiquem per a llegir-nos entre nosaltres i els nostres congressos , trobades i jornades diverses, gairebé mai desperten interès en el món intel·lectual que no sigui en el propi de la psicoanàlisi.

Freud va voler aportar la visió de la psicoanàlisi sobre la religió, la mort, l’art, el comportament de les masses i altres temes d’interès general , en molts dels seus escrits com per exemple: “Els acudits i la seva relació amb l’inconscient”; “Tòtem i tabú”; "El Moisès de Miquel Àngel”; “L’avenir d’una il·lusió” i “El malestar en la cultura”; per a citar alguns d’ells.
Que poc hem seguit a Freud en aquest aspecte!

Llavors, “Parlem de”....és un espai obert perquè la psicoanàlisi penetri i participi de les inquietuds i vaivens socials i personals que ens preocupen i en temes de la cultura en general. Tenim molt a dir.
Us esperem.

(1)Kairós es reserva el dret de no publicar els articles que, segons el seu criteri, no estiguin en consonància amb l’esperit d’aquest espai.